Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva – Restoran Alchemist

No Comments

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva su sinonim za najbolji restoran u Podgorici, Alchemist.

Još od prve moderne forme u 18. vijeku restoran je predstavljao mjesto prijatnog ambijenta i druženja. Na tu ideju došao je francuski preduzetnik Boulanger koji je u Parizu otvorio prvi objekat u kome je servirana i hrana za razliku od dotadašnjih lokala u kojima je isključivo služeno piće. To je ukazivao i provokativan naslov u izlogu prvog restorana: “Dođite kod mene praznih želuca i ja ću vam ih restaurirati”.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva

Sredinom 20. vijeka ova forma ugostiteljskih objekata doživela je pravu ekspanziju. Te su postepeno poprimili najrazličitije modele – počev od etno, preko svedenih, pa do najmodernijih elitnih restorana. Svaki od njih je poseban, ali samo kvalitetan restoran odlikuje atmosfera luksuza i duh zadovoljstva.

Procjenjuje se da u svijetu postoji oko 10 odsto takvih restorana. Među njima je i restoran u Podgorici, Alchemist.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva dolaze u malim stvarima

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva osjećaju se već na samom ulazu u restoran Alchemist. Elegantni prostor moderno uređen i prijatno osvjetljenje pozivaju vas da sjednete.

Pored skupocenog inventara, sva pažnja je posvećena odabiru detalja, jer oni unose toplinu u čitav prostor. Čarobna retro vitrina sa vinima nasuprot glamuroznom šanku koji privlači pažnju, dok su jasne linije stolica “stilizovane” tradicionalnim crnogorskim elementima. Jednostavno, u ovom restoranu suptilnost je ključna riječ.

Sa enterijera luksuz se prenosi na najfinije porcelanske servise i prelepe kristalne čaše. Na taj način je omogućena savršena estetika prostora i hrane, bez obzira da li ste Alchemist izabrali za poslovni ručak ili romantičnu večeru.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva učiniće da vaše nepce uživa

Alchemist je, prije svega, mediteranski restoran. Na njegovom meniju nalaze se najkvalitetniji riblji specijaliteti poput filea brancina na povrću ili fileta lososa sa soba nudlama. Zatim slijede neodoljivi morski plodovi koji se provlače u svakom dijelu jelovnika. Tako da ručak možete započeti toplim predjelom Tempura gambori, a za glavno jelo izabrati grilovanu hobotnicu ili lignje na žaru sa dalmatinskim varivom.

Mediteranski restoran

Za dame, koje žele, lagano jelo mediteranska kuhinja je poznata po obrok salatama. Sigurni smo da su naše drage gošće već probale čuvenu Cezar ili Caprese salata. Pa im preporučujemo da osjete ukus Južne Amerike u Quinoa salati. Ovaj obrok se sprema od istoimene biljke koja je najstarija žitarica na svijetu, poznata i kao “zlato Inka”.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva sa Mediterana donose i vrhunski sirevi koje možete degustirati uz tradicionalni italijanski hleb fokaču i najkvalitetnije crnogorsko vino.

Restoran Alchemist misli na svakog gosta. Pa ćete ovde moći da okusiti i divna vegetarijanska jela, ali i specijalitete od mesa.

Biftek iz Pira peći

Biftek iz Pira peći, jagnjeći kotleti, sočna, glazirana rebarca, samo su neki od gurmanluka kojima je teško odoljeti.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva – prepustite se poznatim melodijama

Iako hrana zauzima glavno mjesto u restoranu, atmosfera luksuza i duh zadovoljstva ne bi bili potpuni bez dobre muzike.

Kako je Alchemist epicenter dešavanja najbolje žive svirke u Podgorici, upravo su u ovom restoranu. Poznati izvođači svakog vikenda garantuju dobru zabavu do ranijih jutarnjih časova, a vesele melodije pokreću svakog gosta na ples.

Posjetite restoran Alchemist kako biste doživjeli jedinstvenu atmosferu luksuza i duh zadovoljstva!

 

 

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar