Biftek iz PIRA peći – Specijalitet iz naše alhemične kuhinje

No Comments

Biftek iz PIRA peći pruža poseban doživljaj koji se ne zaboravlja.

Goveđi file je najkvalitetnije i najmekše crveno meso, pa zato opravdano nosi titulu “kralja“ kada su specijaliteti od mesa u pitanju.

Biftek iz Pira peći

Iako mnogi misle da biftek potiče iz Amerike, ovaj sočni komad stvorili su, zapravo, Englezi. Danas, predstavlja izazov za pripremu i najiskusnijim kuvarima. Upravo zbog toga svaki kvalitetan restoran na svijetu na svom jelovniku, kao nazaobilazni dio, ima ovu gastronomsku poslasticu.

A biftek iz PIRA peći predstavlja stvar prestiža koju mogu da ponude samo najbolji. Tajnu njegove pripreme otkriva vam u ovom blogu restoran u Podgorici, Alchemist.

Zašto je biftek iz PIRA peći tako poseban?

PIRA peć je savršena kombinacija roštilja i pećnice. Na taj način ona spaja najbolje od ove dvije opcije donoseći pravu revoluciju u pripremi hrane.

Radi na ćumuru, što je čini veoma ekonomičnom, jer nema potrebe za trošenjem električne energije. Ujedno, ovakav vid donosi posebnu aromu, sočnost i teksturu svakom komadu mesa.

Zahvaljujući posebnom dizajnu i sistemu sakupljanja masti, u pećnici nikada nema plamena. Niti se može desiti da meso postane presušeno i žilavo. To je njena glavna prednost! Naročito ako se ima u vidu da je riječ o veoma osjetljivom komadu koji zahtijeva pažnju.

Biftek iz Pira peći

Zapravo, biftek iz PIRA peći uvijek je optimalno pečen i sočan,  a po tome se i restoran Alchemist izdvaja od drugih ugostiteljskih objekata koji nude klasični način pripreme.

Biftek iz PIRA peći je autentičnog ukusa

Biftek iz PIRA peći ima savršenu nutritativnu vrijednost.

Naime, zatvoreni sistem pripreme na ćumuru meso oslobađa masti, pružajući mu nevjerovatnu nježnost. Ona se osjeća već pri dodiru viljuškom koja prolazi kroz meso kao kroz puter. Da bi se, zatim, prenijela u zalogaj koji se lagano topi ostavljajući čarobni trag u ustima, dok bogatstvo proteina, gvožđa i vitamina ostaje u samoj teksturi.

Ovakva kombinacija čini biftek iz PIRA peći veoma zdravom hranom, pa možete bez brige uživati u neodoljivoj aromi čuvenog jela.

Biftek iz PIRA peći spremljen po vašoj želji

Restoran Alchemist je mjesto potpunog užitka za svakog gosta. Profesionalni konobari i vrhunski kuvari su tu radi vas. Pa u prijatnoj atmosferi i luksuznom ambijentu možete poručiti biftek iz PIRA kakav želite. Počev od krvavog, preko srednje varijante, pa do veoma pečanog.

Blue Rare biftek karakteriše pečana spoljašnjost, a iznutra je potpuno nepečen. Namijenjen je pravim gurmanima koji žele da osjete jaki ukus mesa.

Ukoliko, pak, niste ljubitelj krvavog jela, stručnjaci savetuju da je najbolja opcija Medium Rare biftek. Ujednačena crvenakasto-ružičasta boja iz koje se prelivaju sokovi poziva vas da ga okusite.

Biftek iz Pira peći

Prepečeni biftek, tj. Very Well Done je tamno crveni i hrskav. Usled obrade na visokoj temperaturi, svi sokovi ostali su “zatvoreni”, pe ovaj komad predstavlja egzotiku među jelima.

Biftek iz PIRA peći je najbolja opcija kada želite da impresionirate svoju nježniju polovinu. Jer prema istraživanju devojke ovo jelo povezuju sa osjećajem moći i intelekt, a da bi romantična večera u restoranu bila potpuno nemojte da zaboravite vino. Uz jelo sa stilom potražite elegantne tonove suvog crvenog vina, kao što su Marina Cvetić Montepulciano i Radovanović Cabernet.

Posjetite restoran Alchemist, jer ćete jedino ovdje doživjeti posebne trenutke uživanja u raskošnom ukusu bifteka spremljenog na PIRA peći.

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar