Kako odabrati restoran za romantičnu večeru?

No Comments

Kako odabrati restoran za romantičnu večeru? Pitanje koje je svako od nas makar jednom u životu postavio.

Podgorica je grad sa dušom. Svaka ulica i predeo odiše dozom romantike koja inspiriše mlade parove da se prepuste emocijama. Dok stare generacije poziva da “ožive“ utihnulu strast.

Prestonica Crne Gore je i grad gastronomije. U njemu se služe najukusniji morski plodovi i piju najbolja vina i kokteli. Pa ne čudi što su mnogi parovi zbunjeni kada u tako bogatoj ponudi treba da izaberu najbolji restoran u Podgorici.

Kako odabrati restoran

Da ne biste gubili vrijeme u potrazi za savršenim romantičnim mjestom, mi vam preporučujemo ekskluzivni restoran Alchemist.

Kako odabrati restoran prema lokaciji?

Bez obzira da li je u pitanju prvi sastanak, proslava rođendana, obeležavanje godišnjice ili, pak, želja da “običnim“ danom priredite iznenađenje voljenoj osobi, večera u restoranu uvijek je pravi izbor.

Vjerovali ili ne, prvi korak prilikom plana “kako odabrati restoran” jeste izbor lokacije. Prema istraživanjima čak 52 odsto ljudi smatra da je najromantičniji dio gradsko jezgro, jer, ono pruža savršeni spoj kontrasnih elemenata – urbane žurbe sa jedne i “ušuškanog” ambijenta restorana koji vas vodi u romantičnu bajku, sa druge strane.

Upravo na ovako idiličnoj lokaciji nalazi se restoran u Podgorici Alchemist. Najmoderniji poslovni objekat, Capital Plaza savršeno upotpunjuje atraktivni koncept restorana pružajući dodatnu dozu glamura čitavom prostoru.

Kako odabrati restoran prema ambijentu?

Prilikom donošenja odluke “kako odabrati restoran” obratite pažnju na detalje u enterijeru.

Romantična večera u restoranu zahtijeva posebnu atmosferu. Diskretno osvetljenje, elegantna dekoracija na stolu, luksuzni dizajn i fina muzika, koja se čuje u pozadi, doprinose cjelokupnom ambijentu romantičnog restorana. Zapravo, kombinacija svih ovih detalja učiniće vaše trenutke u dvoje nezaboravnim.

Kako odabrati restoran

Takođe, usluga igra ključnu uluga u organizovanju večere. Nenametljivo osoblje treba zaljubljenima da pruži komfor. Odnosno, da im ostavi dovolljno prostora za privatnost, a ipak, mora biti u blizini kako bi u svakom momentu ispunilo sve njihove želje.

Koja kuhinja je najromantičnija?

Stara izreka kaže da:”da put do nečijeg srca vodi preko njegovog stomaka” te mnogi odgovor na pitanje “kako odabrati restoran” traže u romantičnoj hrani. 

Naravno, najnježnije ukuse nudi italijanska kuhinja. Italijani žive za ljubav a kako je kuhinja za njih stil života, svoje emocije prenijeli su na najljepša jela kojima niko ne može da odoli.

Gotovo da nema osobe na svijetu koja ne voli čuvene pašte, aromatična rižota i delikatese iz morskih dubina.

Kako odabrati restoran

Po italijanskoj tradiciji, večeru započnite predjelom, tj. antipastom, kako se u Italiji naziva. Meni restorana Alchemist vam nudi bogat izbor toplih i hladnih predjela. Počev od raznih vrsta sireva, preko čuvenog carpaccia od dimljenog bifteka, lososa ili tune, pa do antipasta od grilovanog mediteranskog povrća, koji spada u vegetarijanska jela.

Sa glavnog menija možete probati domaće pašte koje se u restoranu Alchemist spremaju po tradicionalnoj italijanskoj recepturi. Ili, pak riblje specijalitete od najkvalitetnijih vrsta poput brancina, lososa, tune. Dok gurmani neće moći da odole pilećem fileu punjenom mascarpone sirom, Ribeye steku i bifteku iz pira piće.

Za kreiranje savršene romantične večere nemojte da zaboravite na vino, jer se bez njega ne može zamisliti uživanje u slasnim zalogajima, a kako je Alchemist kvalitetan restoran uz najukusnija jela može se pohvaliti i vrhunskim kvalitetom vina poznatih vinarija.

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar