Mjesec domaćih pašti u restoranu Alchemist

No Comments

Mjesec domaćih pašti ispuniće vaše dane nezaboravnim ukusima.

Nema osobe na svijetu koja ne čeka željno toplo vrijeme kako bi uživala u šetnji gradom. Čak i kafa u omiljenom restoranu ima drugačiju draž pod okriljem sunčevih zraka. Dok sladoledi i prirodni cijeđeni sokovi postaju nezamenjivo osvježenje.

Sa dolaskom novog godišnjeg doba mijenjaju se i navike u ishrani. Pravi sinonim ljeta, zapravo, je mediteranska kuhinja. Lagane salate, čarobni morski plodovi i, prije svega, najdivnije pašte svojim mirisom nas vode u prijatne večere pored mora.

Mjesec domaćih pašti

Međutim, dašak Mediterana možete doživjeti i u prestonici Crne Gore. U samom epicentru elitnih dešavanja smjestio se najbolji mediteranski restoran Alchemist. Svojim luksuznim enterijerom i vrhunskom uslugom unio je svježinu u gastronomski život Podgorice. A bogatom ponudom i inovativnim idejama iznova oduševljava posjetioce. Ovog puta očekuje vas mjesec domaćih pašti.

Mjesec domaćih pašti donosi bezbroj varijacija

Gotovo da ne postoji jelo koje ima tako brojne, a ukusne varijacije, kao domaće pašte. Dolaze u 310 različitih oblika i sa preko 1.300 registrovanih imena. Nazive su, obično, dobijale po mjestu nastanka. Tako da svaki kraj Italije ima svoju prepoznatljivu verziju. Svaki gradić pripoveda svoju priču o čuvenom jelu koje se prenosi sa koljena na koljeno.

Bez obzira na raznolikosti, jedno je sigurno – pripremljene su sa puno ljubavi iskusnih kuvara. Mnoge od njih sadrže samo nekoliko jednostavnih, ali pažljivo odabranih, svježih namirnica. Iako su prvobitno bile namenjene kao predjelo, bogatstvo sastojaka pretvorilo ih u glavno jelo koje pruža dovoljno energije za ostatak dana.

Upravo ovakav, savršeni spoj tradicionalne recepture i novih ideja donosi mjesec domaćih pašti u restoranu Alchemist. Već pri prvom zalogaju nestvarne arome ostavljaju trag koji se pamti. Pa smo sigurni da ćete im se iznova vraćati.

Ugođaj za sva vaša čula

Restoran Alchemist opravdano nosi pet zvjezdica za kvalitet. Te će i mjesec domaćih pašti zadovoljiti nepca i najprobirljivijih gostiju.

Mjesec domaćih pašti

Na meniju se posebno izdvajaju crne taljatele. Ukusna testina sa crnilom od sipe nekada je činila glavno jelo ribara na Siciliji. Danas, predstavlja kulinarsku poslasticu koja se služi isključivo u eksluzivnim restoranima širom svijeta, kakav je Alchemist. U zavisnosti od želje možete birati varijantu sa morskim plodovima ili, pak, spoj dimljenog lososa i povrća.

Pravi gurmani neće moći da odole papardelama sa biftekom. Dok za ljubitelje laganijeg mesa kuvari su spremili Conchigle Florentin, tj. paštu sa piletinom i brokolijem.

Jedino ovdje možete probati čuvene, skupocene tartufe u kombinaciji sa vrganjem ili saganaki sirom i narandžom.

Restoran Alchemist vodi računa o svakom gostu, pa se na njegovom meniju nalaze i vegetarijanska jela. Među paštama to je čuvena Arrabbiata, koja u prijevodu znači „ljuto“. Naziv je dobila po veoma ljutom sosu koji potiče iz regije Lacio, oko Rima.

Ukoliko želite da probate nešto sasvim drugačije tu su bukatine sa borovnicom u vanila sosu.

Mjesec domaćih pašti ne možemo da zamislimo bez dobrog vina

Da je vino savršen dodatak svakom jelu znali su još Stari Rimljani. Pa su svaki obrok završavali čašom ovog magičnog pića.

Crna Gora je nadaleko poznata po vrhunskim vinima, specifične arome. Počev od laganog šardonea, pa od intezivnog vranca – u bogatoj ponudi ove mediteranske zemlje pronaći ćete ono koje je po vašem ukusu.

Mjesec domaćih pašti

Da bi mjesec domaćih pašti bio potpun restoran u Podgorici, Alchemist svojim gostima daruje gratis času crnogorskog crnog ili bijelog vina.

Posjetite restoran Alchemist, jer vas ovdje čeka atmosfera luksuza i duh zadovoljstva!

 

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar