Najbolji mediteranski restoran – Alchemist

3 Comments

Najbolji mediteranski restoran pronaći ćete u samom srcu Podgorice.

Savremeno doba donijelo je mnoštvo kreativnih koncepata, koji polako napuštaju klasičnu formu restorana s početka 18. vijeka. Gotovo na svakom koraku, danas, možete sresti ugostiteljske objekte sa tradicionalnom kuhinjom ili, pak, potpuno moderne oblike u kojima se serviraju najneobičnija jela.

Najbolj mediteranski restoran

I dok jedne posjećujete zbog opuštene atmosfere i fenomenalne hrane, druge birate kada želite da impresionirate voljenu osobu, jer je romantična večera u restoranu posebni doživljaj.

Međutim, u glavnom gradu Crne Gore postoji savršeni restoran koji pleni domaćom toplinom i glamuroznom elegancijom. To je mjesto koje svojim kulinarskim konceptom i prijatnim ambijentom garantuje uživanje u svakom detalju.

Okrivamo vam u ovom blogu zašto Alchemist po mišljenju domaćih i stranih gostiju važi za najbolji mediteranski restoran u regionu.

Najbolji mediteranski restoran donosi spoj znanja i vještina

Mediteranska hrana već dugo nije rezervisana samo za primorsko područje, već čini neizostavni dio kontinentalnog, a, prije svega, urbanog, gradskog života. Pravi kulinarski dragulj donosi najbolji mediteranski restoran, Alchemist.

Atmosfera luksuza i duh zadovoljstva u njemu prenose se na neodljiva jela koja su utkana u samu kulturu i način života naroda sa Mediterana. Sledeći njihovu filozofiju ovaj restoran u Podgorici pruža izbalansirane, a slasne zalogaje kojima je teško odoljeti.

porodični ručak

Naime, mediteranska kuhinja se doživljava kroz sva čula. Počev od zvuka pripreme hrane koji oko sebe širi neodoljive mirise, pa do nevjerovatnog vizuelnog doživljaja i još boljih ukusa zbog kojih se rado vraćamo u najbolji restoran u Podgorici.

Najbolji mediteranski restoran – harmonija kontrasta

Iako su na izgled jednostavna, od samo nekoliko sastojaka, mediteranska jela se pripremaju od svježih namirnica tako da se postiže fina tekstura bilja, mesa i začina. Te ne čudi što ona spadaju u najzdravije kuhinje na svijetu.

Naravno, centralno mjesto na meniju zauzimaju riblji specijaliteti i morski plodovi. Vrhunska jela stvorena pod “dirigentskom palicom” najboljih kuvara su sinonim za prava umjetnička djela u gastronomiji.

Najbolj mediteranski restoran

U duhu Mediterana ručak započnite predjelom. Pored selekcije najkvalitetnijih sireva, Carpaccia od tune ili lososa, ovdje možete probati i najbolja topla predjela, poput čuvene Minestrone supe ili Antipasta od grilovanog mediteranskog povrće, koji, ujedno, spada u vegetarijanska jela.

Nakon magičnog uvoda naša preporuka su grilovana hobotnica ili lignje na žaru sa dalmatinskim varivom. Najbolji miks ukusa mora pronaći ćete u Mediterano ražnjiću, koji sadrži gambore, hobotnicu, lignje, sipu, losos i zelenu rižu. Dok od riba se izdvajaju file brancina i lososa. Obje vrste su cenjeni specijaliteti karakteristični za Jadran.

Morski plodovi

Ukoliko želite neprevaziđenu klasiku na tanjiru, tu su najljepše pašte. Iako su u davna vremena predstavljale dio predjela, sada ih možete naručiti kao glavno jelo.

Bez obzira da li naručite dobro poznate Bolognese ili Carbonaru, ili rešite da probate nešto sasvim novo, poput ljute Arrabbiate ili Pure alchemy sa crnim taljatelama i gamborima, jedno je sigurno – ovdje ćete osjetiti pravi ukus domaće paste spremljene po tradicionalnoj recepturi.

Italijanska kuhinja

Za savršen kraj nemojte da zaboravite poslastice. Hladni Semifreddo i kremasti Tiramisu su karakteristični mediteranski kolači iz naše slatke radionice. Dok u vrelim ljetnjim danima možete se rashladiti gelato porcijom.

Posjetite restoran Alchemist i uvjerite se sami u najdivnije ukuse Mediterana u njemu.

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

Ostavite komentar