PIRA peć – Za potpuno zadovoljstvo

No Comments

PIRA peć pruža autentičan ukus pečenja na ćumur

Još je praistorijski čovjek upotrebljavao vatru za spremanje hrane. Možemo slobodno reći da je
pečenje hrane nad otvorenim plamenom staro koliko i samo čovječanstvo i upravo je ovaj način
pripreme hrane jedna od stvari koja je ljude izdvojila od životinja.
Primamljiv miris koji se širi sa roštilja, toplina vatre i prelijepi ukus pečenog mesa za mnoge, i danas,
predstavlja vrhunsko zadovoljstvo. Ćumur daje poseban ukus, posebnu aromu, koja se pamti.
Nedostatak pečenja na ćumur jeste taj da je ova tehnika ranijih godina, najčešće, zahtijevala
postavljanje na otvorenom. To više nije slučaj, jer postoji PIRA peć.

pira pec podgorica restoran

PIRA peć – najvažnije karakteristike

U današnje vreme, usled jake konkurencije, mnogi restorani se bore da privuku pažnju što većem
broju gostiju. Da biste se izdvojili iz mase nije više dovoljno ponuditi “isključivo svježe namirnice”,
imati “prijatan ambijent”, “raznolik meni”, već je potrebno da budete uvijek korak ispred svih –
priuštite gostima u svom restoranu tradicionalnu kuhinju spremljenu na nov način. A upravo
korišćenje PIRA peći omogućava uvođenje tradicionalne tehnike pečenja roštilja u zatvoreni prostor.
Ova peć na ćumur nove generacije predstavlja revoluciju u savremenom svijetu ugostiteljstva.
Istovremeno je i gril i pećnica, a radi na ćumur što je čini veoma ekonomičnom. Za razliku od klasične
pećnice, PIRA peć sprečava sušenje mesa i gubitak teksture. Hrana je uvijek optimalno pečena ili
grilovana, i što je najbitnije, veoma sočna.

PIRA peć ima jedinstveni sistem za hlađenje

“PIRACOLD” je sistem hlađenja dizajniran i zaštićen od strane “Pira Charcoal Ovens and Barbecues
sl”. On omogućava nisku spoljašnju temperaturu peći i uštedu energije. Naime, kada pećnica
dostigne maksimalnu radnu temperaturu, spoljašnja temperatura peći iznosi oko 60° C, dok se
unutrašnja održava satima i nakon završetka rada. Na ovaj način PIRA peć snižava troškove, zbog
veoma male potrošnje ćumura.
Takođe, ista količina ćumura može da se koristi za pripremu do 25% više hrane nego kod peći bez
“PIRACOLD”sistema.

Prednosti priprema hrane na PIRA peć

Hrana grilovana ili pečena u PIRA peći je zdravija. Spremanje mesa na žeravici u zatvorenom sistemu
meso oslobađa viška masti, a time i kalorija, dok nutrienti kao što su proteini, vitamini i minerali
prisutni u mesu ostaju netaknuti, pa je krajnji proizvod mnogo hranljiviji.
Kod PIRA peći temperatura vatre je mnogo veća u odnosu na klasične pećnice što obezbeđuje bolju
termičku obradu hrana. Ova tehnika pečenja, takođe, daje dodatni ukus mesu – ono zadržava
nežnost i ostaje vlažno, te je gastronomski užitak zagarantovan.

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar