Porodični ručak u restoranu Alchemist

5 Comments

Porodični ručak je nešto što zbližava porodicu i stvara neku vrstu tradicije uživanja u hrani i zajedničkim momentima sa svojim najbližima.

Kada smo mladi ne razmišljamo toliko o tradiciji i samoj povezanosti porodice, jer nam se to čini kao nešto što je sasvim prirodno.

Sa godinama, svako odlazi na svoju stranu, pa nam momenti kada je porodica okupljena na jednom mjestu počinju nedostajati.

Upravo zato, restoran Alchemist želi da neguje tradiciju porodičnog ručka, gde ćete uz specijalitete mediteranske kuhinje uživati sa svojim najmilijima.

Porodični ručak i njegova tradicija

porodični ručak

Ranije se gotovo podrazumjevalo da se porodice okupljaju nedjeljom, zajedno ručaju i prepričavaju dogodovštine, pričaju o planovima, novim ljubavima i problemima koje imaju.

Porodica je stub, na koji u životu možete da se oslonite i u lošim i u dobrim  trenutcima.

Danas, kada je životni tempo veoma brz, zaboravljamo na te lijepe momente okupljanja i nenamerno ih zapostavljamo.

Tradicija se stvara, prenosi sa koljena na koljeno i potrebno je vrijeme i trud da bi zaživjela.

Restoran Alchemist je istrajan u nameri da vas dobrom hranom i prijatnim ambijentom navikne na porodični ručak kojim ćete možda slaviti i poslovne uspjehe, rođenja, sklapanje brakova ali i gde ćete sa svojim najmilijima moći da podjelite  neuspjehe, strahove i nadanja.

Značaj tradicije

Tradicija je skup običaja i rituala koji se prenosi sa jedne generacije na drugu. Ona pomaže u oblikovanju nasljeđa porodice, istovremeno prenoseći te vrijednosti sa jedne generacije na drugu.

Tradicija jedne porodice pomaže u učvršćivanju veze između njenih članova, bez obzira na uzrast i  prostornu udaljenost. Magični trenutci sa vašim najbližima, dokumentovani na slikama i video zapisima mogu da se prenose godinama među generacijama.

porodični ručak

Tradicijom se zajednički stvaraju nova sjećanja, stvara se osjećaj zajedništva i upravo zato treba je negovati.

Porodični ručak u restoranu Alchemist je najbolji način da počnete sa stvaranjem jedne nove tradicije, koja će vas ujedinjavati u nezaboravnim momentima uživanja u mediteranskoj kuhinji i prijatnom ambijentu.

Porodični ručak i uživanje u kulinarskim vještinama naših kuvara

Mnogi od vas će pomisliti da je bolje porodicu okupiti kod kuće, međutim ta opcija nikako nije na strani onoga ko se mora angažovati oko priprjeme ručka.

Ručak u restoranu nudi brojne prijednosti. Pre svega i sama domaćica se može opustiti i uživati u razgovoru i druženju sa svojim najmilijima. Pored toga, pregršt specijaliteta iz naše kuhinje pruža mogućnost da svako može izabrati jelo koje najviše voli. A izbor je veliki!

Bilo da se opredelite za ukusno i sočno meso iz naše Pira peći, ili pak riblje specijalitete, sigurni smo da nećete pogriješiti.

Ukusi koji bude sva čula ne bi bili potpuni da nema domaćeg hljeba, koji se po posebnoj recepturi, svakog jutra peče u našim pećnicama.

Ni jedan porodični ručak ne može se zamisliti bez dobre poslastice.  Gelato, pripremljen po originalnom receptu italijanskih majstora, neće vas ostaviti ravnodušnim, jer će bogat kremasti ukus zadovoljiti i najprobirljivije sladokusce.

I kao najvažniji začin svakog dobrog obroka i opuštene atmosfere jesu vina!

porodični ručak

Ni jedno jelo nema svoj pravi ukus bez boce dobrog vina.

Mi naravno uvek imamo maštovite prijedloge za njegovu konzumaciju.

Biftek savršeno ide uz bocu crvenog vina, dok je bijelo prilagodljivo svakoj vrsti hrane, i sa Šardoneom nikada nećete pogrešiti.

Uz vino se pričaju priče, dogodovštine a ponekada i oživljavaju već preživljeni momenti i uspomene.

Uz dobru kuhinju, alhemiju najrazličitijih ukusa i prijatnu atmosferu, počnite sa stvaranjem svoje tradicije porodičnog ručka. Sigurni smo da će vam sva buduća pokolenja biti zahvalna na tome.

Čekamo vas!

Vaš Alchemist

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

Ostavite komentar