Prirodni cijeđeni sokovi – Spas u toplim danima

No Comments

Prirodni cijeđeni sokovi pružaju najbolje osvježenje tokom toplih dana.

Voće je sastavni dio ishrane od početka čovječanstva. Međutim, tek prije dva vijeka utvrđena je neraskidiva veza organizma i kvalitetne ishrane, pa je veća pažnja posvećena namirnicama koje unosimo.

Ovaj stav dugujemo, prije svega, doktoru Normanu Walkeru, koji je najpoznatiji stručnjak iz oblasti ishrane i zdravlja. Upravo je on jedan od pionira koji su ukazali na značaj upotrebe sirovog voća i povrća. Na osnovu toga razvio je i sistem terapije sokovima.

Da prirodni cijeđenisokovi imaju nevjerovatni efekat najbolje potvrđuje podatak da je sam Walker živeo preko 100 godina, a zadnjeg sina dobio u 102. godini života.

Prirodni cijeđeni sokovi

Posljednjih godina povećana je svijest o zdravom načinu života. Pored očuvanja životne sredine sve veći broj ljudi bira veganska i vegetarijanska jela. Dok prirodne namirnice zamjenjuju veštački proizvodene.

Bez obzira da li su prirodni cijeđeni sokovi vaš izbor uz doručak na početku dana, kao poslastica na kraju ručka ili, pak, savršena kombinacija sa kafom za trenutke odmora jedno je sigurno – oni donose najdivnije ukuse koje ništa ne može da zamijeni.

Po čemu se izdvajaju prirodni cijeđeni sokovi otkriva vam restoran u Podgorici, Alchemist.

Šta sadrže prirodni cijeđeni sokovi, a nemaju industrijski sokovi?

Baš kao što im i sam naziv kaže, prirodni cijeđeni sokovi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka. Za razliku od njih, industrijski sokovi sadrže jeftine sastojke niskog kvaliteta.

Brojna istraživanja su pokazala da sokovi koji se prodaju u ambalaži gotovo da nemaju nijedan prirodni sastojak. Prilikom njihovog dobijanja dodaju se velike količine šećera, vještačke boje, aroma i konzervanasa, koji uništavaju zube, kosti i slabe čitav imuni sistem.

Jedino prirodni cijeđeni sokovi pružaju najbolje za vaše tijelo, jer ne sadrže vlakna, kao cijelo voće. S obzirom da su svi sastojci hranjivi nema gubitka energije na varanje. Pa njihovim konzumiranjem, za samo nekoliko minuta, organizam dobija potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Prirodni cijeđeni sokovi su pravi eliksir zdravlja

Čaša prirodnog cijeđenog soka nije samo osvježavajuće i ukusno piće, već ima brojne zdravstvene prednosti. Prije svega, on obezbjeđuje neophodne vitamine i minerale. Ujedno, pruža vašem organizmu dovoljnu količinu vode, koja poboljšava razmenu materija. Na taj način prirodni cijeđeni sokovi održavaju vaš metabolizam aktivnim, a koži daju elastičnost i mladalački sjaj.

U zavisnosti od kombinacije voća postižu se različiti efekti na ljudski organizam. Tako, na primjer, konzmiranje citrusnih sokova 2 do tri 3 puta nedjeljno sprečava stvaranje kamena u bubregu. Sok od višanja smanjuje rizik od artritisa, jabuka pomaže kod anemije i gastritisa. Dok zeleno voće čuva krvotok, kožu i oči.

Prirodni cijeđeni sokovi su odlično sredstvo za sagorevanje masnih naslaga

Prirodni cijeđeni sokovi

Prirodni cijeđeni sokovi su svojevrsni antioksidant. Blagotvorni sastojci u njima pospješuju razmjenu materija. Samim tim aktivno čiste tijelo od toksina i suvišne tečnosti. Te su odlični detoks program, naročito u proljeće, kada je vašem probavnom sistemu potreban odmor nakon teške hrane tokom zimskih mjeseci.

Ukoliko želite da svom organizmu podarite osvježavajuću vitaminsku “bombu” posjetite mediteranski restoran, Alchemist. U njemu vas čekaju najljepši prirodni cijeđeni sokovi.

 

 

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

No Comments

Ostavite komentar