Riblji specijaliteti u restoranu Alchemist

4 Comments

Riblji specijaliteti se ubrajaju u najzdraviju hrana na svijetu!

Ljeto se bliži, a sa dolaskom toplih dana ne odbacujemo samo “tešku“ garderobu, već i jaku, začinjenu hranu. Većina ljudi se okreće ishrani zasnovanoj na salatama, povrću i ribi.

Iako su riblji specijaliteti za mnoge ljude asosijacija za godišnji odmor na moru, zapravo, ljekari preporučuju da prelijepa jela od ribe treba jesti dva puta nedjeljno tokom čitave godine.

Za najljepše riblje specijalitete ne morate se spuštati do mora, jer je restoran u Podgorici Alchemist poznat upravo po nevjerovatnim ukusima mediteranske kuhinje.

Riblji specijaliteti su omiljena hrana širom svijeta

Riblji specijaliteti

Gotovo da nema regiona u svijetu u kojem ne postoje karakteristični riblji specijaliteti. Međutim, oni se češće vezuju za primorska mjesta i zemlje koje izlaze na more, jer samo tamo možete biti sigurni da ćete dobiti kvalitetnu, svježe ulovljenu morsku ribu.

U ribolovu, pored ribe u ove specijalitete spadaju i školjke, rakovi, mekušci, pa izbor pruža neograničene mogućnosti za pripremu.

Najbolji riblji specijaliteti

Mediteranska hrana, sa raznovrsnim jelima pripremljenim od ribe i plodova mora, predstavlja hranu koja je najpovoljnije utiče na vaše zdravlje.

Uz povrće se može spremiti na mnogo načina, u zavisnosti od toga da li je servirate kao predjelo, čorbu, glavno jelo ili salatu. Kombinacija pravih mediteranskih začina daje joj sasvim novi, neodoljivi ukus!

Ipak, one zahtjevnije recepte najbolje je prepustiti iskusnim kuvarima.

Riblji specijaliteti

Upravo takve virtuoze u kuhinji možete pronaći u restoranu Alchemist.

Ovaj hedonistički raj je kao stvoren za uživanje u ribljim specijalitetima koje bude sva vaša čula. 

Stručnjaci iz svijeta kulinarstva kreirali su jedinstveni, a sveobuhvatni jelovnik gdje se posebno izdvajaju file brancina sa povrćem i filet lososa sa soba nudlama. Obje vrste riba karakteristične su za Jadaransko more i spadaju u vrlo cijenjene. Od njih se spremaju riblji specijaliteti kojima je teško odoljeti!

Za one koji bi da eksperimentišu sa mediteranskim ukusima tu su grilovani gambori na tropical salsi sa slatko-ljutim sosom i grilovana hobotnica sa miks salatom. Ukoliko pak želite posebni užitak, naručite lignje na žaru sa dalmatinskim varivom.

Riblji specijaliteti

Umjesto mješanog mesa, za porodični ručak u restoranu Alchemist izaberite mediterano ražnjić koji donosi neponovljivu kombinaciju gambora, hobotnice, lignje, sipe i lososa.

Tuna stek – specijalitet koji ne smijete propustiti!

Najbolji riblji specijaliteti dolaze kao rezultat ljubavi prema gastronomiji i jednostavnosti, a takav je tuna stek.

Ako još uvijek niste probali ovo jelo, sada je pravi trenutak da osjetite puni ukus i morski šarm, koji možete pronaći u restoranu Alchemist.

Za potpuni užitak uz svaki riblji specijalitet u meniju stoji prijedlog vina koje najbolje odgovara ukusu jela. Jer, za ribu se kaže da tri puta pliva – jednom u vodi, drugi put u ulju i treći put u vinu.

Koliko su riblji specijaliteti zaista zdravi?

Riblji specijaliteti su značajan izvor bjelančevina i nezasićenih kisjelina koje štiti organizam od kancera. Vitamin E pak njeguje vašu kožu, usporava proces starenja i reguliše rad hormona. Takođe, bogati su kalijumom, natrijumom, kalcijumom, gvožđem, fosforom, magnezijumom. Njihovo konzumiranje zato štiti vid, srce, moždane aktivnosti i održava zdravlje kostiju.

Riblji specijaliteti

Zato, kada vaša duša uživa u toplim sunčanim danima, dopustite i svom tijelu da osjeti vrhunske riblje specijalitete u restoranu Alchemist!

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

Ostavite komentar