Specijaliteti od mesa u Alchemist restoranu

6 Comments

Specijaliteti od mesa su nezaobilazni dio crnogorske tradicije i kulture.

Specijaliteti od mesa

Crnogorska kuhinja je rezultat geografskog položaja Crne Gore i njene duge istorije. Zbog primorja, prva asocijacija jesu riblji specijaliteti. Međutim, ona donosi savršen spoj raznovrsnih ukusa.

Naravno, italijanska kuhinja ostavila je značajan uticaj, ne samo kada je u pitanju domaća pašta, izbor sireva i hljeba, već, ona pruža i čuveni italijanski sladoled čijoj aromi niko ne može odoljeti.

Bogatstvo jela ne bi bilo značajno bez gostoprimstva po kome su Crnogorci poznati. Kao dobri domaćini spremni su da vam otvore vrata svog doma, posade vas “na čelo trpeze“ gdje će se naći domaći hljeb i najbolji specijaliteti od mesa.

Ovu tradiciju zadržao je i restoran Alchemist, koji se upravo svojom uslugom, prijatnim ambijentom i profesionalnim osobljem izdvaja od ostalih lokala. Ako imate u vidu da u njemu specijaliteti od mesa imaju posebnu draž, onda ne čudi što je na prvom mjestu svih onih koji barem jednom probaju ovu alhemičnu kuhinju.

Specijaliteti od mesa u Alchemist restoranu spremljeni su na poseban način

Restoran Alchemist može da se pohvali jedinstvenom pripremom hrane ne samo u Crnoj Gori već i u regionu. U pitanju su specijaliteti od mesa koji se spremaju na PIRA peći.

Naime, postoji razlika kako u načinu pripreme, tako i u termičkoj obradi hrane. Specijaliteti od mesa su posebno osjetljivi pa nije svejedno na čemu se oni spremaju. To je zato što se dobija sasvim drugačiji kvalitet ako se priprema na plinskoj ili električnoj ploči ili na roštilju i prirodnom uglju.

Specijaliteti od mesa

Upravo PIRA peć omogućuje najbolji miris i ukus mesu. Oslobađa ga viška masti, dok nutrienti kao što su proteini, vitamini i minerali ostaju netaknuti, pa specijaliteti od mesa spremljeni u njoj predstavljaju zdravo jelo, sa posebnim ukusom i aromom.

Radi lakše preglednosti oni nose posebnu oznaku u meniju, te ćete tako vrlo lako pronaći svoje omiljeno jelo.

Glavni specijaliteti od mesa u Alchemist restoranu

Biftek je najkvalitetnije i najmekše crveno meso koje predstavlja pravu gastronomsku poslasticu.

Specijaliteti od mesa

Ovo je osjetljivi komad mesa, koji zahtijeva iskustvo u kuvanju. U suprotnom i sitna greška pokvariće njegov čarobni ukus. Zato se opravdano kaže da je biftek glavno sredstvo za demonstraciju umijeća i mašte šefova kuhinja.

Takođe, biftek je meso koje možete spremiti na bezbroj načina. Počev od Blue Rare koji je nepečen, preko medium varijante, pa do very Well Done koji je potpuno hrskav.

Ukoliko, pak, želite niskokalorične specijaliteta od mesa, birajte pileće meso. Ono pruža osjećaj sitosti satima, pa njegovim konzumiranjem ne postoji opasnost od gomilanja kilograma.

Restoran u Podgorici Alchemist u svojoj ponudi izdvaja i ukusni pileći file punjen mascarpone sirom, kao i kari sa ćuretinom i gamborima. Za poseban užitak tu je i Larnaka ćuretina punjena haloumi sirom, chilli paprikom i medom uz dodatak grill povrća i pekarskog krompira.

Specijaliteti od mesa

Ekskluzivnost i posebnost restorana Alchemist ogleda se u specifičnoj mediteranskoj kuhinji. Međutim, elegantni enterijer i intimna atmosfera, daju mu posebnu draž.

Čekamo vas da zajedno uživamo u gastronomskim specijalitetima naših vrhunskih kulinarskih virtuoza!

 

 

Mjesto dobrog ukusa

Restoran Alchemist

Koncept atraktivnog i moderno uređenog hedonističnog prostora i originalne mediteranske kuhinje odiše tradicionalnom crnogorskom gostoljubivošću, što daje dobar povod da nam dođete u posjetu.

Budimo u kontaktu

Pošaljite nam poruku

Ukoliko imate neko pitanje za nas, sugesiju, pohvalu ili kritiku slobodno nam pišite, a mi ćemo vam u najskorijem mogućem roku odgvoriti.

Više sa našeg bloga

Ostavite komentar